fbpx

PécsiSitter Hírek

“Gondoskodj szabadon!”

Játékszabályzat a 2021. 08.09.- 2021.08.20. közötti facebook nyereményjátékhoz

A játékban mindenki részt vehet, aki betöltötte 18. életévét és a felhívásban felsorolt kritériumokat teljesíti (hírlevél feliratkozás és az oldal kedvelése, komment) azonban a nyeremény bérletet csak a rendszerbe újonnan érkező családok használhatják fel. Ha már korábban regisztrált család nyeri a bérletet, azt az első alkalommal a teljes óraszámra vonatkozóan 1 személy részére átruházhatja. Ezt bármelyik nyertes megteheti.
 
A bérlet felhasználására 60 naptári nap áll rendelkezésre és a bérletre vonatkozó szabályok érvényesek rá.
A 15 órás bérlet 1 személy felügyeletére vonatkozik, több gyermek esetén lehetőség van csak a különbözet árát megtérítve igénybe venni szolgáltatásunkat. SOS felügyeletre a bérletet felhasználni nem lehet, az ÁSZF-ben leírtak szerinti idővel előre kell a felügyeletek időpontját egyeztetni a babysitterrel. A felügyeletre vonatkozó kötelezettségeket és szabályzatot szintén az ÁSZF-ben leírtak szerint kezeljük.
 
Mindent megteszünk annak érdekében hogy a legmegfelelőbb személyt, együttesen a családdal megtaláljuk.
Amennyiben azonban nem sikerül megfelelő babysittert kiválasztania a nyertesnek úgy a nyeremény értékét semmilyen más módon nem térítjük meg, viszont azt átruházhatja más személynek a korábban felvázolt módon.
A nyertes és az átruházott személy esetén is fenntartjuk azon jogunkat, hogy amennyiben a gyermekfelügyelet helyszíne, a család életkörülményei, nevelési elvei, és a babysitterhez való viszonyulása nem felel meg az általunk képviselt szellemiségnek, alternatívát ajánljunk fel, vagy a felügyeletet visszautasítsuk. Ez nagyon ritkán, kivételes esetekben szokott előfordulni.
 
További kérdéseid felteheted messenger üzenetben illetve az info@pecsisitter.hu email címen.
 
PécsiSitter – “Gondoskodj szabadon!”

Bérletvásárlási lehetőség VIP foglalóinknak

Kedves Szülők!

Igyekszünk minél jobban alkalmazkodni az igényeitekhez, ezért augusztustól bevezetjük a bérletvásárlási lehetőséget. Így a bérletes családoknak nem kell minden felügyelet előtt az online rendszerünkben foglalni, elég azt babysittereinkkel egyeztetni, akik jelentése alapján mi visszaigazoljuk a foglalást.
A lemondásra vonatkozó szabályok továbbra is az ÁSZF-ben foglaltak szerint történik.
A bérletet előre kell megvásárolni, 15 órára szól és 60 nap áll rendelkezésre a felhasználásra.
Módosítani időponton csak a Sitter írásos beleegyezésével lehet.

Bérletvásárlási igényeteket pedig kérjük jelezzétek a foglalas@pecsisitter.hu email címen.

Jeleneg csak játszós, tanulós és kétgyerekes bérletek érhetőek el.

Bérleteseink számára elérhetővé válnak együttműködői kedvezményeink, valamint hamarosan induló foglalkozásainkon is kedvezményt biztosítunk.

Játszós bérlet: 26500 Ft
Tanulós bérlet: 32500 Ft
2 gyerekes bérlet: (csomagtól függetlenül) 37000 Ft

PécsiSitter – “Gondoskodj szabadon!”

Barkács Videók a Pécsisitterrel

Az alábbi videóinkban Sittereink egyszerűen elkészíhető barkács ötleteket mutatnak be nektek

By Patyi

Koronavírus gyerekeknél: Ezekre figyelj!

Friss hírként jelent meg tegnap annak a kétéves magyar kisfiúnak a gyógyulása, aki a koronavírus fertőzés után pár hónappal került kórházba, annak egyik súlyos szövődménye miatt Budapesten.

A gyerekek koronavírus fertőzése általában tünetmentesen zajlik, azonban a fertőzés után, későbbi szövődményként súlyos sokszervi gyulladás alakulhat ki (az angol rövidítés alapján PIMS; Paediatric Inflammatory Multisystem Syndrome).

Megnyugtató, hogy ezen szövődmény alapvetően nagyon ritka és kezelhető, azonban nem árt, ha fejben tartjuk azokat a tüneteket, amik a kialakulását jelezhetik.

A tünetek a következők:

Elhúzódó magas láz MELLETT
1. nagyfokú gyengeség, bágyadtság, aluszékonyság,
eszméletvesztés
2. vörös szemek (kötőhártyagyulladás),
3. vörös repedezett ajkak, eperszínű nyelv,
4. duzzadt, “vizenyős” kezek és lábak,
5. kiütés
6. megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók,
7. hasfájás, hasmenés, hányás.

Ezek a tünetek nagy része jellemzően egyszerre van jelen, és a KAWASAKI-betegségre jellemző tünetekhez hasonló, viszont a gyermek koronavírus antigén tesztje pozitív.

A tünetek észlelésekor haladéktalanul érdemes a gyermekorvoshoz fordulni.

A kétéves kifiú 8 napot volt kórházban, ahol nagydózisú szteroid és immunoglobulin kezelést kapott, és onnan gyógyultan távozott. Ennek nagyon örülünk.

Koronavírus fertőzés gyerekeknél:

A gyerekek között sokkal ritkábban fordul elő a felnőttekre jellemző szaglásvesztés vagy köhögés- írja a Guardian- ami egy brit kutatás során derült ki, ahol 198 igazoltan koronavírus-pozitív gyermek harmadának nem voltak szimptómái. Az alábbi jellemző tüneteket rögzítették:
55% fáradtság
54% fejfájás
50% láz
38% torokfájás
35% kihagyott egy vagy több étkezést (étvágytalanság)
15% szokatlan kiütés
13% hasmenés

Forrás: https://semmelweis.hu/hirek/2020/11/27/diagnosztizaltak-a-semmelweis-egyetemen-az-elso-koronavirus-okozta-sokszervi-gyulladast-gyermeknel/

By Patyi

Hogyan éld túl a dackorszakot?

A „borzalmas kétévesek” nem véletlen kapták ezt a stigmát a szakértőktől.  Mert imádjuk, szeretjük őket, nagyokat mosolygunk a kifejezéseken, amiket használnak, ahogy minket és másokat hívnak, de lássuk be, az az anya aki nem érezte még azt hogy az összes hajszála kihullik egyszerre, vagy hogy szívesen lenne agyhalott 1 (vagy inkább 4) napra, az hazudik. Akkor legalább lenne egy kis idő pihenni. Mert egy ennyi idős gyerek mellett ez a szó nem létezik.

“A veszekedést beszéljétek meg, de ne forszírozd, ne lovagolj rajta. A gyerek már rég elfelejtette.”

Íme néhány tipp, amit megpróbálhatsz, hátha bejön:

  1. Döntsd el előre, mi az a kompromisszum, ami még belefér. Próbálj! (de ne mindenáron) következetes lenni, például, ha csak egy narancslét ihat a gyermek egy nap, akkor a földön fekvős-toporzékolós hiszti után se adj neki még egyet.
  2. Ne hagyd magára a hiszti alatt. Ne fenyegesd, hogy ott hagyod. Mondhatod neki helyette, hogy te elindulsz, ha szeretne jönni akkor fejezze be és jöjjön utánad. Persze lesz, akit ez se fog érdekelni, de egy próbát megér.
  3. Tiltáskor próbáld ki azt, hogy nem azt mondod, hogy TE nem engeded meg, hanem hogy egyszerűen NEM LEHET. Te sem tehetsz róla. Így talán jobban elfogadja, mert azt érzi vele együtt sajnálod te is a helyzetet.
  4. Ha nem hisztizett, vagy hamar abba hagyta, megértette, amit mondasz neki, látványosan dicsérd meg. Mondd el neki mennyire büszke vagy rá, hogy most ilyen ügyesen megértette/megcsinálta, milyen sokat fejlődött!
  5. Ne próbálj tökéletes lenni! Sokszor beleesünk abba hibába, hogy túlzottan a saját elképzelésünknek próbálunk megfelelni. Ha megvolt a balhé, lenyugodtatok, lendülj túl rajta, esetleg egyszer beszéljétek meg, de ne forszírozd. Ha legközelebb is előfordul megemlítheted, hogy a múltkor is…, de ne lovagolj rajta. A gyerek már rég elfelejtette.
  6. Ha szépen kéri, ha leül az asztalhoz, ha kedvesen szól, légy rugalmas, még ha kicsit engedsz is az elveidből (lásd. 1-es pont) jutalmazz-jutalmazz-jutalmazz, akár szóval (lásd 4-es pont), akár tettel, akár tárggyal. Ha megérti a gyerek, hogy szépen is lehet, kedvesen is lehet, máshogy is lehet, és ezt elkezdni alkalmazni az többet ér, mint az állandó vita. Vagy a napi 1 narancslé-s elv. Aztán majd, ha már minden flottul megy majd azt tanítod meg neki, hogy nem minden „megfelelő” cselekedet után jár jutalom, max. dicséret. Az járhat mindig.
  7. Végezetül pedig: mindig légy kiszámítható! Legyen a dolgoknak meghatározott sorrendje, legyen benne a gyereknek választási lehetősége, ahol azt érzi irányíthat, és mindig szólj előre ha valami változni fog. Így kevesebb az esélye, hogy kiborul.

Mert mi is a dackorszak valójában?

A gyerek „túlterhelődik” (nagy stresszt érez) vagy frusztrálttá válik, mert nem teheti azt, amit akar, illetve feszegeti a határait. Bármi miatt alakul ez ki, ebben a korban a magasabb rendű agyi funkciók még nem képesek arra, hogy ezzel a nagyon intenzív érzéssel megbirkózzon. Lehet, hogy a dühkitörés elsőre ijesztő, sőt kifejezetten kétségbe ejtő is (főleg, ha más gyerekénél már láttad és naivan azt gondoltad „Na, az én gyerekemnek ez sose lesz megengedve” –haha köhög a bolha) de meg kell értenünk, hogy a gyerek valójában nem velünk ellenkezik, hanem a helyzettel, amit nem tud kezelni, sőt, ha nem tud beszélni akkor ez – a szavakkal való kifejezés hiányában- a dühkitörést csak súlyosbítja.

Ha egyik tipp se jön be és mindennel próbálkoztál már, akkor se keseregj: lebegjen a szemed előtt az, hogy ahogy a hasfájás, és a fogfájás is, EZ IS ELMÚLIK EGYSZER!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS KÖVESD NYOMON AKCIÓINK ÉS CIKKJEINK!​

hu_HU