fbpx

Néhány szó Rólunk

Kedves Olvasó, Kattintó, Pécsisitter-iránt-érdeklődő ;)!

Először is ez úton is üdvözöllek az oldalon, őszintén remélem, tudunk neked és gyermekednek is segíteni!

Engem Dr. Pankaczi Andreának hívnak, 1989-ben láttam meg a napvilágot Vas megye legtüneményesebb városkájában, Sárváron. Ebben a kisvárosban nőttem fel, majd egyetemi tanulmányaim miatt kerültem Pécsre „Baranya szívébe” a „mediterrán hangulatú” egyetemvárosba, ahol az Orvosi Egyetemen diplomáztam le. Csodálatos-fantasztikus szószátyár kislányom Luca is itt született, ő már pécsi lány, hanem is „tüke pécsi”. 

Pécsen kezdtem dolgozni a Pécsi Tudományegyetemen aneszteziológusként. Ezer szál köt a városhoz, nagyon szeretek itt élni. Azonban sajnos a szüleim akik világéletükben a támaszaim voltak több száz kilométerre kerültek tőlem/tőlünk.  A gyerekem hétköznapokban történő menedzselésében –szolfézs-zongi-tenisz…stb (talán ismerős) nem tudtak beugrani helyettem… és be kell, hogy valljam az otthoni tanulásnál is sokszor éreztem, hogy a minőségi időtöltés helyett, szigorú pedagógust játszok otthon, pedig türelmes kedves anyukának kéne lennem.

Tekintettel arra, hogy helyismeretem, kapcsolati tőkém „Pécsre-beköltözőként” nem volt, próbaltam magamtól helytállni. Majd 2020 nyarán barátnőmmel-kolléganőmmel- keresztlányom anyukájával egy nyári délután, az iskolakezdéstől-különórák megszerzésétől aggódva, jött az ötlet.

Mi lenne, ha megszerveznék egy közösséget, lelkes -vállalkozó szellemű emberekből, akik babysitterkedés vállalnának rugalmas munkarendben? 

Mi lenne ha teremtenénk egy felületet, ahol ez könnyen egy kattintással bárkinek elérhető ?

Ezt követően beindult az ötletbörze, megállíthatatlanul,  és megszületett a PÉCSISITTER, aminek palettáját bővítettük gyermek felügyelet mellett „dédisitterkedéssel”, ami szociális kikapcsolódást tud nyújtani az idős korosztálynak, akinek az unokái –gyermekei  hozzám hasonlóan más városba költöztek.

Bízom benne, hogy ez a kezdeményezés, amit elindítottunk segítséget tud nyújtani másoknak a mindennapokban. Jobb időbeosztást tesz lehetővé a szülők számára, hogy délután 4 órakor munkavégeztével, ha egy kicsit is késel, nem kell úgy érezned, hogy a gyermeked nincs biztoságban, vagy éppen megint Ő az utolsó, akit elhoznak a suliból.

Válaszd a csomagajánlatink közül a számodra lemegfelelőbbet!

„A szeretet és a gondoskodás a legfontosabb pillérek, ezeken nyugszik az a képességünk, hogy minden stresszhelyzetet, kihívást és változást feldolgozzunk.” /Carolina Hehenkamp/

"Caring Freely!"

Dr. Pankaczi Andrea
Dr. Kovács Patricia

Sziasztok Anyukák, Nagyszülők, Szülők, Gyerekek!

Dr. Kovács Patricia vagyok, a PécsiSitter másik megálmodója. Budapesten születtem és nőttem fel, igazi nagyvárosi lány vagyok. Már tinédzserként rendszeresen foglalkoztam gyerekekkel, mind au-pairként, mind sporttáborokban, mint ovis teniszoktató. Hogy hogyan kerültem Pécsre? Állatorvosnak készültem, de nem vettek fel másodszorra sem, így édesanyám unszolására eljöttem szerencsét próbálni a Pécsi Orvostudományi Karon.

Hogy milyen jól tettem!

Szinte azonnal beleszerettem az orvoslásba, no meg a férjembe, (😉) így lehorgonyoztam ebben a nagyon is élhető, kicsinek tűnő de kicsit sem unalmas városban.

Szívem csücske volt egyetemistaként a helyi, majd az országos Teddy Maci Kórház irányítása mint gyermek-és ifjúságnevelő koordinátor, mely remélem sok pécsi iskolában és óvodában nem ismeretlen már.

Amikor viszont édesanya lettem, szülőként már nem csak a “sitteri” oldalt, hanem az szülői szempontokat is megismertem, és mivel a nagyszülők nálunk is távol vannak és dolgoznak, megtapasztaltam az anyaság nem éppen idillinek mondható mentális terheit, valamint a logisztikai feketelyukak, a “valahogymegkelloldanidemost” és az “évezniisakarom” háromszögét. Amikor Andival eldöntöttünk hogy belevágunk, ki kellett lépnem a komfortzónámból, de azt kell mondjam, visszatekintve nem érte meg izgulni ennyit.

Imádjuk ezt a vállakozást, közösséget működtetni!

Bízom/bízunk benne, hogy ami édesanyaként nekem is fontos volt a Sitterek kiválasztása, szakértelme terén az Nektek is az. Egészségügyi érintettségem révén (ugyancsak mint aneszt-intenzíves a PTE-n) pedig szívügyem az idősek magára maradásának megakadályozása, mely a szociális állami hálók túlterheltsége miatt gyakran elkerülhetetlen. Így magánúton szeretnénk lehetőséget biztosítani -a mindennapi teendőkön felül- olyan elfoglaltságokra is, amelyek kifeljezetten az idős korosztály kikapcsolódását szolgálják, mert attól hogy valaki idős, még nem kell hogy egyedül/otthon is legyen!

Bármikor fordulhattok hozzám bizalommal akár a szolgáltatásokat, akár a Sittereket illetően kérdés merülne fel, nincs számomra lehetetlen, minden kérdésre/kérésre nyitott vagyok!

Gondoskodj szabadon!

Why Pécsisitter?

Because we know what needs a Parent! Child! Elder!

"As long as we keep our eyes ... you: "you get to work on time" "feel free to go home" "you can finish the job on time" "You can say yes to the invitation" "you can relax" "you know grandma is safe"

"Caring Freely!"

Foglaláshoz jelentkezz be kérlek!

Our goal is to build a simplified, transparent, fast supervision system in and around Pécs.
Our team consists of reliable people, selected to the best of our knowledge, who love their work. We are local and we want to make your daily life easier, soothe your soul.
Our supervisors are periodically involved in team building, we provide them with continuous training opportunities.
We are mothers ourselves, we know how difficult it is to entrust our child / loved one to others and we want you to not with anxiety, but with a calm psyche, even relaxation, your supervised period would pass.

Dédisitter

Helping the elderly is very important to us. Let's see how we can help you. 

In our one or two suitable Pillantás package a week, we look at your loved one, ask what you would need, is it hot / cold enough in the apartment, did the postman bring any notice why you have to go, is there something to improve in the apartment / house or just what the mood is that day. Not everyone can take the time to do this with the regularity you want, but care can still be felt.

With our kalauz Package , we’re happy to help with office matters, whether it’s a license renewal or paying construction tax. We don’t have a problem if you have to line up a lot or explain something several times.

In our Slepp package , we’re happy to accompany your elder to a doctor, hairdresser, or even the market, take care of him at the intersection, and get him a seat on the bus.

In our Óhaj-Sóhaj Package , we’re open to any request, whether it’s shopping or a lunch menu where home delivery isn’t possible.

Vizit package. - Although there are obstacles at the moment, but if you need hospital treatment for a loved one and you are far away or you can’t visit regularly, we even go in every day and ask if there is what is missing, what should be brought in, taken home.

Our favorite is the Kikapcs Package . Because since someone is alone, why not go to the cinema or the theater, why not take a good walk in the park? Of course, man alone has a much lower affinity for this, we understand that. We are a nice, good audience and are happy to join these programs. If necessary, we go to the library with a book of blood or we also play cards.

Foglaláshoz jelentkezz be kérlek!

Babysitter

If you sometimes have a problem with whom you entrust your children to, check out what we have to offer. 

  1. We are online bookable and can be booked anytime with a few clicks.
  2. You can book with us through all-inclusive package deals , which provide escorts for children to school or kindergarten, or even day care with foreign language tutoring.
  3. Közösségként foglalkozásokat tartunk tematikusan korosztályokra lebontva, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt megismerhetik Sittereinket.
  4. Our teachers are up-to-date and friendly, even in catching up with lower grades .
  5. We are available 0-24 hours any day of the week, with up to two hours of supervision

Foglaláshoz jelentkezz be kérlek!

Média-megjelenéseink

21:13-tól

Pécsi Sitters

Are you looking for a nurse or elderly caregiver in and around Pécs?

en_GB